Strona główna » Przepisy » Jak zrobić pierogi z mięsem i kapustą jak u babci

Jak zrobić pierogi z mięsem i kapustą jak u babci

7 marca 2024
7 marca 2024

Oto przepis na tradycyjne pierogi z mięsem i kapustą, które smakują jak te przygotowane przez babcię.

Chcesz poczuć smak dzieciństwa i przenieść się do kuchni babci? Nic prostszego! Pierogi z mięsem i kapustą to klasyka, która rozgrzeje Twoje serce i podniebienie. Zrób eksperyment kulinarny i sprawdź, czy Twoje pierogi dorównają smakiem tym, które robiła Twoja babcia.

Składniki

Oto lista składników, które będą potrzebne do przygotowania pysznych pierogów z mięsem i kapustą jak u babci:

Składniki na ciasto:

  • Mąka pszenna – 500g
  • Ciepła woda – 250ml
  • Jajko – 1 sztuka
  • Śmietana – 2 łyżki
  • Sól – 1 łyżeczka

Składniki na farsz:

  • Mielone mięso wieprzowe – 300g
  • Kapusta kiszona – 300g
  • Cebula – 1 sztuka
  • Sól, pieprz – do smaku
  • Olej roślinny – do smażenia

Pamiętaj, że kluczem do doskonałych pierogów jest staranne dobranie składników oraz precyzyjne ich wymieszanie. Gotowanie to sztuka, która wymaga odrobiny cierpliwości i zaangażowania, ale efekt na pewno wynagrodzi Twoją pracę!

Wyszukaj:

PoznańWarszawaŁódźKrakówKatowiceWrocławGdynia
GdańskSopotToruńBydgoszczSzczecinZabrzeRzeszów
OpoleLublinKielceBiałystokLubinZielona GóraKołobrzeg
StargardTychyBielsko-BiałaŚremKościanCzęstochowaGorzów Wielkopolski
KoszalinLegnicaOlsztynSłupskZakopanePłockŚroda Wielkopolska
UstkaDarłowoGliwiceLesznoSosnowiecChorzówDąbrowa Górnicza
Ruda ŚląskaMosinaLegionowoPruszków
arrow-up-icon
phone-icon