Strona główna » Przepisy » Roladki schabowe ze szpinakiem, które zachwycą twoje podniebienie

Roladki schabowe ze szpinakiem, które zachwycą twoje podniebienie

27 lipca 2024
27 lipca 2024

Składniki na roladki schabowe ze szpinakiem

  • 4 plastry schabu
  • 200g świeżego szpinaku
  • 100g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania roladek szpinakowych ze szpinakiem

1. Schab dokładnie rozwałkować, a następnie oprószyć solą i pieprzem.

2. Na rozwałkowanych plastrach schabu ułożyć liście szpinaku oraz pokruszony ser feta.

3. Całość delikatnie zwinąć, tak aby farsz był w środku.

4. Roladki zabezpieczyć wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas pieczenia.

5. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, a następnie obsmażyć roladki z każdej strony.

6. Przenieść roladki do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 25 minut.

7. Po upieczeniu, można podać z ulubionym dodatkiem lub sałatką.

Wyszukaj:

PoznańWarszawaŁódźKrakówKatowiceWrocławGdynia
GdańskSopotToruńBydgoszczSzczecinZabrzeRzeszów
OpoleLublinKielceBiałystokLubinZielona GóraKołobrzeg
StargardTychyBielsko-BiałaŚremKościanCzęstochowaGorzów Wielkopolski
KoszalinLegnicaOlsztynSłupskZakopanePłockŚroda Wielkopolska
UstkaDarłowoGliwiceLesznoSosnowiecChorzówDąbrowa Górnicza
Ruda ŚląskaMosinaLegionowoPruszków
arrow-up-icon
phone-icon