Składniki na roladki schabowe ze szpinakiem
- 4 plastry schabu
- 200g świeżego szpinaku
- 100g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka oliwy
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania roladek szpinakowych ze szpinakiem
1. Schab dokładnie rozwałkować, a następnie oprószyć solą i pieprzem.
2. Na rozwałkowanych plastrach schabu ułożyć liście szpinaku oraz pokruszony ser feta.
3. Całość delikatnie zwinąć, tak aby farsz był w środku.
4. Roladki zabezpieczyć wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas pieczenia.
5. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, a następnie obsmażyć roladki z każdej strony.
6. Przenieść roladki do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 25 minut.
7. Po upieczeniu, można podać z ulubionym dodatkiem lub sałatką.